/Caras-Severin: Circa 70 de cai cu anemie infectioasa urmeaza sa fie sacrificati

Caras-Severin: Circa 70 de cai cu anemie infectioasa urmeaza sa fie sacrificati

Aproximativ 70 de cai bolnavi de anemie infecţioasă vor fi sacrificaţi, până la sfârşitul lunii viitoare, în judeţul Caraş-Severin, după ce, anul trecut, alte aproape 250 de animale din gospodăriile cărăşenilor au ajuns în abatoare
Demarată în 2010, acţiunea de eradicare a anemiei infecţioase la cai a continuat şi anul acesta în întreg judeţul Caraş-Severin.
Proprietarii animalelor care vor fi sacrificate vor fi despăgubiţi cu sume ce variază între 1.500 şi 3.000 de lei, în funcţie de vârsta şi rasa calului, după cum a declarat Florin Rădulescu, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Caraş-Severin.
Proprietarii ai căror cai au fost diagnosticaţi cu anemie infecţioasă sunt nemulţumiţi atât de sumele pe care le primesc, cât şi de rezultatul analizelor de laborator.


“În rândurile proprietarilor de cai există şi unele suspiciuni cu privire la rezultatele analizelor. Oamenii solicită repetarea analizelor, deoarece nu înţeleg cum de cei mai frumoşi cai sunt diagnosticaţi cu această boală”, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timiş.
Amenzile pentru proprietarii care refuză să predea caii bolnavi pot ajunge la 10.000 lei.