/Caras-Severin: Bani pentru reabilitare termica si ambulante pentru SMURD

Caras-Severin: Bani pentru reabilitare termica si ambulante pentru SMURD

La Reşiţa, vor ajunge 1,5 milioane de lei, atribuiţi printr-un ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, pentru a fi folosiţi la reabilitarea sistemului de termoficare.
Şi Consiliul Local Reşiţa a alocat fonduri de la bugetul propriu pentru un proiect care vizează realizarea a opt centrale termice de cartier, în condiţiile în care actuala centrală s-a dovedit a nu mai fi eficientă.


‘E o primă finanţare. Sperăm ca, după rectificarea bugetară din această vară, să mai finanţăm aceste reabilitări din sistemul de termoficare a Reşiţei. De altfel, ministrul Traian Igaş va veni în zilele următoare în Caraş-Severin, pentru a stabili unde vom amplasa o substaţie SMURD, pentru a fi cât mai pregătiţi în intervenţia în caz de accidente’, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.
Două dintre autoutilitarele sosite recent la Timişoara, prin bani europeni, vor fi aduse în Caraş-Severin, pentru a se putea interveni cât mai rapid în caz de dezastre sau de accidente, iar substaţia ar putea funcţiona fie la Reşiţa, fie la Caransebeş.
Judeţul Caraş-Severin se află printre cele şase judeţe din ţară care nu au încă SMURD.