/Caras-Severin: Accidentele la locul de munca, in atentia inspectorilor ITM

Caras-Severin: Accidentele la locul de munca, in atentia inspectorilor ITM

Accidentele la locul de muncă şi bolile profesionale au fost, joi, în atenţia inspectorilor de la Inspectoratul teritorial de Muncă din Caraş-Severin, dar şi a reprezentanţilor firmelor de securitate în muncă şi a angajatorilor.
Cu toţii s-au reunit la aceeaşi masă pentru a pune la punct strategii viabile, care să ducă la diminuarea incidentelor şi a numărului victimelor accidentelor de muncă.
Numai în primele 3 luni ale anului, în Caraş-Severin şi-au pierdut viaţa la locul de muncă doi oameni, alţi 15 au suferit afecţiuni care îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea, iar şase angajaţi au dobândit boli profesionale.
Inspectorul şef adjunct la ITM Caraş-Severin, Ştefan Bala, a declarat că dincolo de cifre şi statistici se ascund o serie de vulnerabilităţi în ceea ce priveşte securitatea la locul de muncă, identificate de participanţii la masa rotundă organizată joi.


‘Cele mai multe accidente de muncă se produc în domeniul industriei lemnului, dar şi în construcţii civile sau construcţii de maşini. De asemenea, şi accidentele rutiere petrecute în drum spre locul de muncă sunt considerate accidente de muncă. Din păcate, nu toţi angajatorii din domeniile enumerate asigură condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii’, a precizat Ştefan Bala.
Pe 28 aprilie, în întreaga lume, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi au fost comemorate victimele accidentelor de muncă.