/Capitala si alte noua orase romanesti au gazduit, simultan, “1even“, eveniment derulat in premiera in Romania

Capitala si alte noua orase romanesti au gazduit, simultan, “1even“, eveniment derulat in premiera in Romania

Un eveniment de interacţiune socială, “11even”, s-a desfăşurat în premieră, vineri, la Bucureşti, alte nouă oraşe din România (Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş, Timişoara), găzduind simultan acelaşi tip de eveniment.
În cadrul întrunirii de la Bucureşti, 11 vorbitori din comunitate, oameni de succes în planul profesiei sau care au reuşit să depăşească situaţii personale grele, au împărtăşit fiecare, preţ de 11 minute, experienţele lor de viaţă invitaţilor prezenţi la eveniment.


” ’11even’ este proiectul special pe care organizatorul de evenimente clujean CityPlus, cu sprijinul organizaţiei neguvernamentale Fundaţia Post-Privatizare, îl organizează într-o dată unică în istorie: 11.11.2011.Evenimentele ’11Even’ reprezintă un spaţiu în care personalităţi din diverse domenii precum şi oameni valoroşi, dar fără expunere publică specială transmit experienţe, întâmplări, eşecuri, principii care au contribuit decisiv la evoluţia lor profesională şi la viaţa personală, influenţându-le starea lor actuală. Proiectul, concretizat în 11 evenimente ce au loc în 10 oraşe din România şi urmează să se desfăşoare şi la Bruxelles la începutul lunii decembrie, se adresează tuturor persoanelor interesate în dezvoltarea lor profesională şi personală”, a declarat pentru AGERPRES Mihaela Sandu, reprezentant al FanfaraPR, partener local în Bucureşti al reuniunii.
Ea a mai declarat că în 3 decembrie, la Bruxelles, va avea loc a 11-a întâlnire din cadrul “11even”, la eveniment anunţându-şi participarea mai mulţi europarlamentari şi oameni de afaceri români.
În prima parte a întâlnirii, vorbitorii de la ediţia din 11.11.2011 a evenimentului desfăşurat în Bucureşti au fost: Alexandru Ciucu, actualul furnizor oficial de costume al Casei Regale, Iulian Crăciun – un tânăr care-şi duce viaţa într-un scaun cu rotile, după un lung şir de accidente, dar care a reuşit să-şi creeze propria afacere în domeniul programării software şi să-şi întemeieze propria familie, clujeanul Marius Peter – rămas paralizat de la gât în jos după un grav accident auto, dar care, cu o ambiţie ieşită din comun, a reuşit să se recupereze în proporţie de 80%, Horaţiu Slăvescu – freelancer în domeniul DTP şi Prespress, care, alături de soţia sa, a dus o aprigă bătălie pentru a-l aduce pe copilul său în vârstă de şapte ani, atins de o boală grea încă de la naştere, la o stare de sănătate acceptabilă, Silviu Hotăran – antreprenor în educaţie şi fost manager al filialei Microsoft România.
În cadrul celei de-a doua sesiuni de discursuri invitaţii i-au putut asculta pe Mihaela Şerban – profesor şi realizator tv, Liana Stanciu – realizator de radio şi televiziune, dar şi “voluntar de profesie”, pe psihoterapeutul Anemona Munteanu – consultant pentru sănătate la Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), pe doctorul Dan Enescu – specialist în chirurgie plastică pentru copii la Spitalul “Grigore Alexandrescu” din Capitală, pe Toma Coconea – campion naţional la parapantă şi vicecampion al celei mai dure competiţii de adventure din lume Red Bull-XAlps,şi, nu în ultimul rând, pe eleva Andreea Roşca (12 ani) – o tânără speranţă a tenisului de câmp românesc care şi-a trecut deja în palmares un titlu de campioană europeană la grupa sa de vârstă.
“Acest eveniment mi se pare o modalitate de schimbare. Un loc unde vin oameni care chiar au avut probleme, dar şi alţii care au avut succese şi care, transmiţând experienţele lor, vor să schimbe mentalităţi. Mi se pare un eveniment frumos, mai ales că este pe 11.11.2011”, a declarat Andreea Roşca.
Micuţa campioană a mai spus, povestind invitaţilor la “11even”, despre visul său de a ajunge numărul 1 în tenisul mondial feminin, că pentru ea cel mai important mesaj este “niciodată să nu te dai bătut”.