/Campanie de testare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale in sectorul 1 al Capitalei

Campanie de testare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale in sectorul 1 al Capitalei

Primăria Sectorului 1 organizează, sâmbătă şi duminică, o campanie de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale, precum şi măsurarea pulsului şi a nivelului de oxigen din sânge, informează un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Astfel, sâmbătă şi duminică persoanele vârstnice din Sectorul 1 îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială în parcurile din această zonă administrativă, între orele 11,00-13,00 în parcul Kiseleff şi între orele 15,00-17,00 în Parcul Bazilescu.

Scopul acţiunii este acela de a informa publicul larg în general şi persoanele vârstnice în special despre importanţa deosebită a monitorizării nivelului glicemiei şi a tensiunii arteriale.
Mai mult, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanei Vârstnice, administraţia locală le-a pregătit seniorilor o serie de concerte de muzică clasică, expoziţii de pictură şi vizionări de piese de teatru şi film.
În perioada 3-5 octombrie, Primăria Sectorului 1 organizează la sediul Clubului Seniorilor (Pajurei nr.15 A), deja tradiţionalul Festival ”Ani Toamnă”.

În cadrul evenimentului persoanele vârstnice, membre ale Clubului Seniorilor, se vor putea delecta cu un program artistic susţinut de îndrăgiţii actori Adriana Trandafir, Florina Cercel şi Damian Crâşmaru, vor putea audia muzică de calitate în cadrul concertului de pian susţinut de Camelia Pavlenco sau vor putea admira lucrările consacratului artist Ştefan Georgescu.
Persoanele vârstnice din cadrul Complexului Social de Servicii Sociale Odăi vor viziona în cadrul clubului spectacolul de teatru ”2 Lozuri” de I.L.. Caragiale, momente vesele la alegere: Amza Pellea sau I.L. Caragiale şi vor participa la alte evenimente pregătite numai pentru ei de organizatori.

Primăria Sectorului 1 îşi propune ca prin această suită de manifestări să le ofere persoanelor de vârsta a treia câteva momente de bucurie şi destindere, care să-i facă să uite de grijile de zi cu zi şi de neplăcerile inerente provocate de vârsta înaintată.
”Avem în permanenţă grijă de seniorii noştri, nu numai de Ziua Internaţională a Vârstnicilor. Derulăm un amplu program de creştere a calităţii vieţii şi de combatere a marginalizării sociale a persoanelor vârstnice. O componentă esenţială a acestui program o constituie Complexul Caraiman, primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse, din care cea mai mare parte sunt persoane de vârsta a treia. Grija faţă de vârstnici este o datorie a administraţiei locale şi este un gest de respect şi recunoştinţă pentru ceea ce au oferit dumnealor de-a lungul anilor”, declară primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, în comunicatul citat.