/Campanie de salubrizare a Capitalei, initiata de Prefectura si primariile de sector

Campanie de salubrizare a Capitalei, initiata de Prefectura si primariile de sector

O comisie constituită la nivelul Prefecturii Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector va demara, săptămâna viitoare, o campanie de salubrizare a Capitalei, a anunţat joi, prefectul Mihai Cristian Atănăsoaei.
“Ştiu că sunt terenuri care nu sunt ale statului, pe care zac cantităţi impresionante de gunoaie – un pericol real pentru sănătate. Va trebui să evaluăm cum stăm realmente pe acest subiect”, a declarat Atănăsoaei, la aniversarea a 20 de ani de activitate a Ligii Asociaţiei de Proprietari Habitat (LAPH).
El i-a îndemnat pe preşedinţii asociaţiilor de locatari prezenţi la manifestare să sesizeze Prefectura dacă vor constata probleme punctuale legate de curăţenia în Capitală, pentru a le rezolva cu promptitudine.


În context, Atănăsoaei a susţinut că întrebarea referitoare la curăţenia Capitalei, cuprinsă în referendumul privind Legea Bucureştiului, este extrem de actuală, importantă, răspunsurile cetăţenilor putând determina Consiliul General al Municipiului Bucureşti să promoveze cele mai bune politici în domeniu.
Pe de altă parte, prefectul Capitalei a admis faptul că Bucureştiul este mult mai curat decât în urmă cu câţiva ani, iar acest lucru se datorează şi primarilor de sector, care au înţeles să se implice în dezvoltarea oraşului.
Cât priveşte colaborarea Prefecturii cu asociaţiile de proprietari, el a spus că aceste relaţii trebuie să fie mai apropiate, se se desfăşoare într-un ritm mai accelerat, pentru că unele dintre problemele ridicate se pliază pe activitatea Prefecturii.
LAPH, al cărei preşedinte este Mihai Mereuţă, este constituită din 15.000 de asociaţii de proprietari din 31 de judeţe ale ţării.