/Campanie de informare impotriva etnobotanicelor cu ajutorul artelor martiale, in judetul Cluj

Campanie de informare impotriva etnobotanicelor cu ajutorul artelor martiale, in judetul Cluj

Elevii din câteva comune clujene din Munţii Apuseni vor beneficia de un proiect de informare despre pericolul pe care îl au asupra sănătăţii substanţele etnobotanice şi drogurile, iar pentru o mai mare receptivitate şcolarii vor fi atraşi cu demonstraţii de karate.
Proiectul este iniţiat de consilierul judeţean liberal Marius Bălaj şi vizează în special elevii de clasa a VIII-a.
Într-un comunicat de presă al PNL Cluj, transmis miercuri, Marius Bălaj, care este şi preşedinte al Clubului Sportiv Munţii Apuseni, declară că proiectul său îi vizează în special pe elevii din mediul rural care urmează să meargă la şcoală în oraş.


”Proiectul nostru se adresează în special elevilor claselor a VIII-a din mediul rural, adolescenţilor care urmează să vina la şcoală la oraş. Noi considerăm că este important ca ei să fie informaţi, să ştie care sunt capcanele care se ascund în spatele unor aşa-zise plăceri. Ştim că una din cele mai expuse categorii este cea a adolescenţilor proveniţi din mediul rural, ei vin la oraş un pic nepregătiţi, şi, ca urmare, mai expuşi pericolelor pe care lipsa de informaţie le presupune”, a menţionat Marius Bălaj.
Elevilor din grupul ţintă le vor fi oferite şi demonstraţii de arte marţiale.
”Pe lângă demonstraţiile de arte marţiale, împreună cu copiii legitimaţi la Clubul Sportiv Munţii Apuseni dorim să oferim adolescenţilor din mediul rural o alternativă la consumul de droguri şi plante etnobotanice”, a mai spus Marius Bălaj.
Proiectul iniţiat de Marius Bălaj se derulează în parteneriat cu Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Cluj şi se adresează în primul rând elevilor din comunele Mărişel, Mărgău, Poieni, Ciucea, Negreni şi Răşca, elevi care frecventează cursurile de arte marţiale ale Clubului Sportiv Munţii Apuseni.