/Campania `Imparte drumul`, lansata de Politie pentru imbunatatirea sigurantei rutiere

Campania `Imparte drumul`, lansata de Politie pentru imbunatatirea sigurantei rutiere

Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române a lansat, joi, în colaborare cu Suzuki România, campania de responsabilizare rutieră “Împarte drumul”, aceasta fiind cea mai nouă etapă din seria de acţiuni derulate la nivel naţional de Direcţia Rutieră, sub egida “Alege Viaţa!”.
“Cei mai vulnerabili în trafic sunt pietonii, bicicliştii, conducătorii de mopede şi motociclete. În ordinea frecvenţei cauzelor ce duc la evenimente rutiere nedorite se numără viteza excesivă, conducerea imprudentă, neacordarea priorităţii vehiculelor şi nerespectarea distanţei dintre vehicule”, a declarat, joi, comisarul şef Marian Motoc, directorul adjunct al Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.


Reprezentantul SMURD Cristian Pandrea a subliniat că, în cazul motocicliştilor, patologia traumatică este cea mai crescută şi a recomandat purtarea echipamentului de protecţie chiar dacă acest lucru nu înseamnă eliminarea riscurilor în cazul acestora.
“Pe lângă persoanele decedate – destul de multe, în raport cu numărul de motociclişti – există o zonă mai puţin cunoscută – o parte dintre victime care nu îşi mai pot continua viaţa în mod normal, acest lucru se reflectă negativ în viaţa familiei, dar şi în costurile pe care societatea le suportă”, a spus Cristian Pandrea.
La eveniment a luat parte şi jurnalistul Adelin Petrişor. “Şoferii acuză motocicliştii pentru accidente, motocicliştii dau vina pe şoferi, adevărul este undeva la mijloc. Cred că vom fi respectaţi atunci când şi noi vom respecta, la rândul nostru, participanţii la trafic”, a completat Adelin Petrişor.
La conferinţa de lansare a campaniei, au mai participat directorul general Suzuki România, Alin Radu, directorul Motorteam, Dan Demetrescu, şi producătorul şi prezentatorul TV al emisiunii Motomagia, Cătălin Şoloc, respectiv Cristina Şoloc.