/Calatoriile in Japonia sunt sigure, pretinde Organizaţia Mondiala a Turismului

Calatoriile in Japonia sunt sigure, pretinde Organizaţia Mondiala a Turismului

Nu există niciun motiv pentru evitarea călătoriilor în Japonia, nivelurile de radioactivitate din aeroporturile şi porturile ţării fiind ‘considerabil sub limitele de siguranţă’, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Turismului (OMT), agenţie a ONU cu sediul la Madrid, relatează AFP.

Mai multe ţări au făcut apel la cetăţenii lor să evite călătoriile în Japonia după accidentul nuclear de la centrala Fukushima, din nord-estul arhipelagului nipon, provocat de cutremur şi un tsunami devastatoare la 11 martie.

Numai 352.800 au venit în ţară în luna martie, cu 50,3% mai puţin decât un an înainte şi cea mai drastică scădere înregistrată vreodată, conform cifrelor date publicităţii de Oficiul naţional pentru turism japonez.

‘Situaţia actuală nu prezintă niciun risc pentru călătoriile cu destinaţia Japonia’, a precizat OMT într-un comunicat.

‘Măsurătorile nivelurilor de radiaoctivitate din apropierea aeroporturilor şi porturilor din Japonia continuă să demonstreze că acestea rămân considerabil sub limitele de siguranţă’, a adăugat organizaţia ONU.

‘În plus, controalele efectuate asupra pasagerilor, echipajelor şi a mărfurilor provenite din Japonia efectuate până în prezent în alte ţări în funcţie de politica lor naţională, nu sugerează existenţa niciunui risc pentru sănătate sau securitate’, a mai precizat OMT.