/Calarasi: Doi minori muscaţi de un caine infectat cu rabie, la Fundulea

Calarasi: Doi minori muscaţi de un caine infectat cu rabie, la Fundulea

Medicul epidemiolog Camelia Truică a anunţat marţi într-o conferinţă de presă că doi copii de trei, respectiv, patru ani au fost muşcaţi de un câine care era infectat cu rabie, la Fundulea.
‘Animalul care a fost confirmat cu rabie a fost prins undeva în centrul oraşului. (…) Este posibil ca în rândul animalelor din oraşul Fundulea unde a fost confirmată rabia să mai existe şi alte cazuri de animale cu rabie. Anterior uciderii şi trimiterii către laborator, acest câine a muşcat doi copii, unul de trei şi altul de patru ani cu plăgi destul de profunde pentru unul dintre copii fiind necesar ca bunica să intervină să descleşteze maxilarul de pe gamba copilului. (…) Emoţiile vor dura încă. Copiii au început vaccinarea în ziua în care s-a produs plaga muşcată’ a spus medicul epidemiolog Camelia Truică, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul Instituţiei Prefectului Călăraşi.


Potrivit acesteia, în prezent copiii sunt internaţi la o clinică din Bucureşti, unde continuă schema de vaccinare.
‘Perioada de incubaţie este extrem de variabilă şi până la finalizarea schemei terapeutice toată lumea stă cu sufletul la gură’ a mai spus Camelia Truică.