/Cafeaua reduce riscul de cancer mamar

Cafeaua reduce riscul de cancer mamar

Ceaşca de cafea de dimineaţă are şi alt efect în afara celui de a te trezi pentru o nouă zi, conform unei echipe de cercetători din Suedia care susţine că a descoperit faptul că populara băutură reduce şi riscul de producere a anumitor tipuri de cancer mamar, conform publicaţiei Irish Times.

Femeile care consumă cel puţin 5 ceşti de cafea pe zi întâmpină un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de un tip de cancer mamar denumit “estrogen receptor-negativ”.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska susţin că o femeie care bea regulat cafea beneficiază şi de o scădere, ce-i drept modestă, a factorului de risc general de îmbolnăvire de cancer de sân.

Acest studiu a fost realizat pe un grup de femei cu vârsta între 50 şi 74 de ani, aflate la menopauză. Din grup au făcut parte 2.818 femei cu cazuri confirmate de cancer mamar şi respectiv 3.111 femei sănătoase, folosite ca grup de control.

Cercetătorii nu au putut stabili o legătură clară între consum de cafea şi cancerele mamare în formă estrogen receptor-pozitiv, dar au confirmat o legătură clară între cafea şi diminuarea cazurilor de cancer mamar în formă estrogen receptor-negativ.