/Buzau: Ultimii bolnavi internati la fostul spital din Parscov, transferati la trei unitati spitalicesti

Buzau: Ultimii bolnavi internati la fostul spital din Parscov, transferati la trei unitati spitalicesti

Ultimii opt bolnavi internaţi în fostul spital Pârscov au fost transferaţi marţi la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău.
Bolnavii au fost repartizaţi la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, la Spitalul Pogoanele şi la Căminul de bătrâni de la Câmpeni, aparţinând Fundaţiei Sfântul Sava.
“Sunt bolnavi cu accidente vasculare, paralizaţi care nu se pot hrăni singuri şi care au fost abandonaţi de susţinătorii legali, majoritatea plecaţi la muncă în străinătate.

Timp de patru zile, împreună cu două asistente, i-am supravegheat şi le-am oferit hrană din bani proprii sau de la magazia spitalului”, a declarat marţi pentru AGERPRES dr. Emil Dorobanţu, manager al spitalului Pârscov.
Primarul localităţii Pârscov, Gheorghe Sturzu, a afirmat că a crezut până în ultima clipă că spitalul nu se va desfiinţa.
“Ultimul memoriu a fost adresat Ministerului Sănătăţii, pe 1 aprilie. Ne punem speranţa în continuare că la Pârscov va rămâne un spital care să deservească cele zece comune de pe Valea Buzăului”, a spus Gheorghe Sturzu.