/Buzau: Tuberculoza afecteaza noi categorii sociale

Buzau: Tuberculoza afecteaza noi categorii sociale

Numărul cazurilor de tuberculoză înregistrate în 2010 în judeţul Buzău este în scădere cu peste 10 procente faţă de anul precedent, dar afectează noi categorii sociale, cum ar fi intelectualii şi persoanele cu pregătire medie.
“Cu o incidenţă de 73 de cazuri la suta de mii de locuitori, judeţul Buzău se situează sub media pe ţară, dar tuberculoza afectează noi categorii sociale, iar mai nou am înregistrat nouă cazuri de chimiorezistenţă ale căror şanse de vindecare sunt mult mai mici, iar costurile de tratare sunt de câteva zeci de ori mai mari’, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, dr. Elena Brâncuş, inspector în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.


Potrivit sursei citate, trei cadre didactice care predau la patru instituţii de învăţământ din Buzău au contactat bacilul koch, iar cele patru colectivităţi cu peste 800 de elevi sunt investigate şi supuse tratamentului preventiv.
‘În anul 2001 judeţul Buzău a înregistrat 107 cazuri la suta de mii de locuitori, dar rata de vindecare de peste 90 la sută ne-a condus la o incidenţă în 2010 de numai 73 de bolnavi la suta de mii de locuitori, dar au apărut cazuri noi, printre acestea regăsindu-se doctori, ingineri, preoţi, profesori sau cadre medicale cu pregătire medie, iar un medic a murit’, a mai spus dr. Elena Brâncuş.