/Buzau: Medicii legisti confirma ca femeia gasita moarta in apartament s-a sinucis

Buzau: Medicii legisti confirma ca femeia gasita moarta in apartament s-a sinucis

Medicii legişti au confirmat, joi, că femeia găsită moartă, miercuri, în apartamentul său, alături de sugarul său, de asemenea decedat, s-a sinucis iar moartea a intervenit prin asfixie mecanică.
Potrivit medicului legist Petre Munteanu, de la Servicul de Medicină Legală Buzău, copilul a avut probleme medicale deosebite, a necesitat o intervenţie în primele zile de viaţă, ”fapt care a complicat existenţa cuplului”, dar în momentul de faţă ”era dezvoltat absolut corespunzător vârstei, iar boala acestuia nu avea nicio legătură de cauzalitate cu decesul său’.
Medicul legist nu a putut preciza dacă bebeluşul a murit intoxicat cu gaz metan sau din alte motive şi nici ora la care a decedat.
Miercuri, o femeie de 26 de ani de origine irakiană a fost găsită spânzurată în apartamentul în care locuia cu chirie, iar alături se afla bebeluşul său în vârstă de 11 luni.


Poliţiştii au fost alertaţi de un vecin care a simţit un miros persistent de gaze pe casa scării. După ce specialiştii ISU au spart uşa, aceştia, împreună cu soţul femeii, au găsit-o spânzurată cu un cordon, iar în încăpere se simţea miros de gaze. Din primele cercetări a rezultat că femeia a făcut o depresie şi a dat drumul la gaze, după care s-a spânzurat.
Potrivit procurorului de caz, Iulian Mocanu, femeia ar mai fi avut o tentativă de sinucidere, descoperindu-i-se în zona gâtului o tăietură, cel mai probabil, de cuţit.
Femeia era căsătorită cu un medic irakian, cardiolog la Spitalul judeţean de urgenţă din Buzău, iar cei doi stăteau cu chirie de circa doi ani în acel apartament.