/Buzau: In premiera, pepeni cu arome de fructe exotice si coniac

Buzau: In premiera, pepeni cu arome de fructe exotice si coniac

Specialiştii Staţiunii de cercetări legumicole din Buzău lucrează la realizarea unor soiuri noi de pepene galben cu arome de ananas, kiwi, vanilie, pară sau chiar coniac.
În acest sens, au fost plantate pe terenurile staţiunii peste 50 de linii de pepene, urmând ca în scurtă vreme să ajungă şi pe piaţă, unde ar putea face deliciul amatorilor de gusturi exotice.
“Pepenele galben are această disponibilitate genetică de a obţine o varietate de arome. Cercetările sunt abia la început. Abia în doi sau trei ani soiurile vor fi omologate la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi vor intra în producţia de serie, dar primele rezultate sunt promiţătoare”, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Laboratorului de genetică şi ameliorare de la ‘Staţiunea de cercetări legumicole’ din Buzău, Costel Vânătoru.


Potrivit acestuia, amelioratorii au în vedere obţinerea unor exemplare cu gusturi şi arome diverse, dar şi cu o consistenţă sporită a pulpei, cu un conţinut mic de apă, special destinate produselor de cofetărie, dar şi gospodinelor care prepară dulceţuri naturale.