/Buzau: Exercitiu tactic pentru aplicarea Planului rosu de interventie in caz de accidente grave

Buzau: Exercitiu tactic pentru aplicarea Planului rosu de interventie in caz de accidente grave

Peste 50 de persoane au participat marţi, timp de o oră, la un exerciţiu tactic, organizat, pe şoseaua de centură a municipiului Buzău, în premieră, de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.
Exerciţiul a simulat un accident de circulaţie în care au fost implicate un microbuz de călători şi un autoturism, în urma căruia mai multe persoane au fost accidentate grav şi au rămas încarcerate.


“Toate forţele implicate au acţionat conform sarcinilor prevăzute în aplicarea Planului roşu de intervenţie la nivelul judeţului în cazul producerii unui accident rutier cu victime multiple, plan elaborat la sfârşitul anului trecut de Instituţia Prefectului”, a declarat, pentru AGERPRES, lt. col. Dan Manciulea, adjunctul şefului ISU Buzău.
La exerciţiul tactic au participat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, de la Spitalul Judeţean Buzău, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.
Planul roşu se va aplica atât în caz de accidente rutiere, cât şi în eventualitatea producerii unor evenimente cu mai multe victime.