/Buzau: Doua eleve de opt ani, ranite in curtea scolii

Buzau: Doua eleve de opt ani, ranite in curtea scolii

Una dintre cele două eleve rănite marţi dimineaţa în curtea şcolii din localitatea Cernăteşti, aflată în comă indusă la Spitalul Judeţean Buzău, va fi transferată cu un elicopter SMURD la o clinică din Capitală.
“Ambele paciente au fost cooperante în momentul în care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe. Una dintre ele are o fractură de gambă, iar cealaltă fractură craniană şi toraco-abdominală. Amândouă au fost evaluate medical, au fost trimise la tomograf, iar medicii au decis trimiterea elevei cu multiple traumatisme la un spital din Capitală”, a declarat, pentru AGERPRES, Luminiţa Turcu, asistent-şef la UPU Buzău.

Două eleve de 8 ani, din localitatea buzoiană Cernăteşti, au ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce o stivă de lemne s-a răsturnat peste ele în timp ce se jucau în curtea şcolii.
“Din primele cercetări a rezultat că fetele se jucau în curtea şcolii în apropierea unei grămezi de lemne, iar la un moment dat au fost prinse de câteva lemne care s-au desprins din grămadă. Minorele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău”, a precizat, pentru AGERPRES, comisarul Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.
La rândul său, şeful ISJ, Florina Stoian, a anunţat că a fost demarată o anchetă.
“Din primele informaţii rezultă că elevii se aflau la ora de sport şi se pare că profesorul a întârziat, în vreme ce copiii se jucau nesupravegheaţi”, a afirmat, pentru AGERPRES, şeful ISJ Buzău.