/Buzau: Centru cultural, in cladirea fostului spital orasenesc I. C. Bratianu

Buzau: Centru cultural, in cladirea fostului spital orasenesc I. C. Bratianu

Clădirea în care a funcţionat fostul spital orăşenesc I. C. Brătianu din Buzău va adăposti în viitorul apropiat noul centru cultural, potrivit unui proiect lansat în dezbatere publică de Consiliul Judeţean.

”Noul centru cultural va fi realizat în parteneriat cu primăria, iar noi am propus să păstreze numele de I. C. Brătianu, personalitate politică importantă, care, în anul 1881, în calitate de prim-ministru al României, a răspuns cererii consilierilor comunali de a da Buzăului pădurea Crâng care trecuse din proprietatea episcopiei în proprietatea statului”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu.

Potrivit acestuia, centrul cultural va găzdui două instituţii de cultură de interes judeţean – Centrul pentru conservarea şi promovarea culturii tradiţionale şi Şcoala populară de arte şi meserii -, precum şi una de interes local – Casa de cultură a municipiului Buzău.

”Proiectul este rezultatul încercărilor din ultimii ani de a da o destinaţie de interes public unui imobil emblematic prin istoria sa pentru municipiul şi judeţul Buzău şi am apreciat că, deşi a fost spital, destinaţia social-culturală este cea mai adecvată”, a spus Victor Mocanu.