/Buzau: Autorul a doua crime comise cu cruzime, trimis in judecata

Buzau: Autorul a doua crime comise cu cruzime, trimis in judecata

Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Eugen Nicolae Galeş, autorul a două crime comise în aprilie 2010 în localitatea Năieni, pentru omor calificat, omor deosebit de grav şi tâlhărie.
La momentul comiterii acestor fapte, inculpatul se sustrăgea de la executarea a două pedepse cu închisoarea, fiind dat în urmărire generală. Ulterior a fost încarcerat, dar a evadat din sediul Judecătoriei Moreni, fiind în prezent cercetat şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru comiterea infracţiunii de evadare.


Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, în data de 13 aprilie 2010, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, Galeş Eugen Nicolae a aplicat victimei Ş.M., mătuşa sa, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, culminând cu lovirea acesteia cu o sapă în zona capului, în urma căreia aceasta a decedat.
Procurorii au mai reţinut în actul de inculpare că, la data de 15 aprilie 2010, ‘inculpatul Galeş Eugen Nicolae s-a întâlnit cu victima P.I.L, ocazie cu care, pentru a o deposeda de bunuri, i-a aplicat acesteia lovituri cu o furcă în zona toracelui şi a laringelui, după care, cu un cuţit i-a cauzat multiple plăgi tăiate în zona capului”. Ulterior, inculpatul i-a sustras acesteia mai multe obiecte vestimentare, o sumă de bani, atelajul şi alte bunuri.
Inculpatul, supranumit şi “omul pădurii” a fost expertizat psihiatric, la 25 iunie 2010 de Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’, ocazie cu care s-a stabilit că acesta a prezentat diagnosticul de ‘tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale’, păstrându-şi, însă, capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor faptelor sale.
Tribunalul Buzău urmează să se pronunţe asupra gradului său de vinovăţie.