/Bucuresti: Un nou centru pentru varstnici, in Cartierul Ion Creanga

Bucuresti: Un nou centru pentru varstnici, in Cartierul Ion Creanga

Primăria sectorului 2 va demara în luna mai lucrările de amenajare a unui nou centru de zi multifuncţional pentru vârstnici şi persoane cu nevoi speciale, destinat în special locuitorilor din Cartierul Ion Creangă.
Centrul va fi realizat în cadrul unui proiect ce va fi derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 2, cu o finanţare nerambursabilă acordată prin Programul Operaţional Regional – REGIO.
Centrul se va dezvolta într-un imobil din strada Valer Dumitrescu şi va fi reconfigurat şi adaptat cerinţelor sociale ale comunităţii locale, urmând să beneficieze de cabinete medicale, de gimnastică, consiliere juridică şi socială, întreţinere.
De asemenea, noul centru va fi proiectat să acorde şi facilităţi de socializare, petrecere a timpului liber, servicii de formare continuă, precum utilizarea calculatorului, limbi străine.


“În acest proiect comun al administraţiei locale, biserica, fundaţii reuşim să aducem bani europeni în sectorul 2. Nu este uşor, dar nici imposibil după cum vedeţi. În acest centru vor fi servicii de calitate pentru un cartier de tradiţie al sectorului 2, care are un potenţial foarte mare. Anul acesta vom reabilita şi tot sistemul rutier din zonă şi canalizarea, unde este necesar”, a declarat primarul Neculai Onţanu, cu ocazia lansării proiectului.
Edilul sectorului 2 a spus că, după modelul din Cartierul Ion Creangă, vor mai fi dezvoltate proiecte şi pentru zona Petricani-Plumbuita-Tei, a căror documentaţie va fi depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale după Paşte.
“Se vor depune proiecte pentru atragerea fondurilor europene şi pentru zona Ostrov-Chişinău-Pantelimon cu scopul de a le folosi pentru binele oamenilor. Sunt persoane care sunt vârstnice, dar care doresc să înveţe să lucreze la calculator pentru a comunica cu familia plecată în străinătate sau să înveţe limbi străine.Vrem să ne menţinem un sector dinamic”, a explicat Onţanu.
Valoarea totală a proiectului din Cartierul Ion Creangă este peste 3,5 milioane lei, dintre care circa 857.656 lei sunt asiguraţi de la bugetul local şi peste 2,7 milioane lei provin din asistenţa financiară nerambursabilă. Lucrările la centrul de zi urmează să fie finalizate în luna decembrie 2012.
În sectorul 2 mai există alte trei centre de zi pentru persoane vârstnice şi nu numai – Clubul seniorilor din Parcul Plumbuita, Clubul înţelepţilor din bd. Basarabia şi Centrul de recreere din strada J.L. Calderon.