/Bucuresti: 14 pelerini au avut nevoie pana luni la pranz de asistenta medicala

Bucuresti: 14 pelerini au avut nevoie pana luni la pranz de asistenta medicala

Crucea Roşie Română Filiala Sectorului 4 a pregătit 400 de bidoane a câte 20 de litri de apă şi asigură 60.000 de ceaiuri pentru pelerinii care vin în Dealul Patriarhiei în aceste zile cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou.
De luni dimineaţa de la ora 7,00 şi până la ora 14,00 au avut nevoie de asistenţă medicală 14 persoane care aveau probleme de tensiune, lipotimie şi chiar o entorsă, a declarat, luni, Venera Vasiliu, preşedintele Crucii Roşii Filiala Sector 4.
Ea a precizat că medici de la Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi Români (AMFOR) asigură asistenţa şi medicamentele.


Crucea Roşie Română are în zonă 60 de voluntari care acordă asistenţă 24 de ore din 24.
AMFOR funcţionează din 1994 şi a asigurat la Iaşi, an de an, asistenţa medicală la Sărbătoarea Sf. Parascheva, după cum a declarat Aurelia Luchian, membru al asociaţiei.
De anul trecut, contribuie la asistenţa medicală a pelerinilor la Bucureşti la sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.
Aproximativ 30 de medici de toate specialităţile asigură gratuit asistenţă medicală pe toată perioada desfăşurării sărbătorilor, a precizat Aurelia Luchian.
Crucea Roşie are echipe mobile care monitorizează permanent problemele de sănătate ale pelerinilor pe toată perioada, astfel încât să intervină cât mai prompt pentru cei care au nevoie de ajutor.