/Brasov: Victor Ponta spune ca USL va depune marti o motiune simpla pe sanatate

Brasov: Victor Ponta spune ca USL va depune marti o motiune simpla pe sanatate

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, vineri, că Uniunea Social-Liberală (USL) va depune marţi o moţiune simplă pe sănătate prin care se va cere demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila.
Prezent la Braşov, la semnarea protocolului judeţean de constituire a USL, Victor Ponta a făcut un apel public către cadrele medicale să urmeze exemplu celor de la Bălceşti (Vâlcea) şi să se întoarcă la serviciu.
Liderul PSD a explicat că, potrivit legii, spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale pot fi închise ori desfiinţate doar prin hotărâre a Consiliilor Locale şi nu prin hotărâre de guvern.


Ponta i-a încurajat spunând că spitalele în cauză au toate şansele de a-şi recupera banii pentru serviciile medicale pe care le vor presta dacă vor da în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
“Fac un apel public către toţi primarii şi cadrele medicale să urmeze exemplul celor de la Bălceşti şi să se ducă din nou la serviciu (…) M-am simţit încurajat de acei medici care au redeschis spitalul din oraş şi aş vrea să văd că şi alţii se duc să redeschidă spitalele pe care le-au închis Boc, Băsescu şi Cseke”, a declarat Victor Ponta.