/Brasov: Spitalul de la Victoria, preluat de o firma privata

Brasov: Spitalul de la Victoria, preluat de o firma privata

Consiliul Local al oraşului Victoria a semnat contractul de asociere în parteneriat public-privat cu o firmă din Sibiu, care desfăşoară servicii medicale în sistem privat şi care va preluat Spitalul de Boli Cronice din localitate, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie.
Primarul oraşului Victoria, Cristian Gheorghe, a declarat miercuri pentru AGERPRES că la licitaţia organizată de primărie s-au înscris şi firme din Braşov, Bucureşti şi Făgăraş, dar firma din Sibiu a fost declarată câştigătoare.
“Firma va redeschide unitatea sanitară la 1 iunie sub forma unui centru de sănătate, în care vor funcţiona patru secţii: obstretică-ginecologie, pediatrie, chirurgie, interne.

Pentru început, unitatea va funcţiona cu 40 de paturi, urmând ca în doi ani numărul acestora să ajungă la 100. De asemenea, vor exista două linii de gardă, una cu medic specialist, iar cealaltă va funcţiona în regim de centru de permanenţă. Noi sperăm că am făcut un pas important pentru că cei 8.500 de locuitori ai oraşului la care se adaugă alţi 25.000 din zonă aveau nevoie urgentă de o unitate medicală funcţională”, a spus primarul.
Acesta a precizat că primăria va contribui la buna funcţionare a unităţii medicale cu suma de 250.000 de lei lunar, sumă care probabil va creşte în viitor. Primarul a mai spus că firma sibiană are o strategie de modernizare a unităţii medicale astfel încât, în câţiva ani, să existe saloane cu două paturi şi cu toate dotările necesare bolnavilor.
Edilul speră să nu existe probleme în ceea ce priveşte obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a unităţii medicale pe care trebuie să le obţină de la Ministerul Sănătăţii.