/Brasov: Nu avem informatii ca dosarul lui Huidu va fi preluat de o instanta superioara, spune prim-procurorul Carmina Reit

Brasov: Nu avem informatii ca dosarul lui Huidu va fi preluat de o instanta superioara, spune prim-procurorul Carmina Reit

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, Carmina Reit, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că până în prezent nu are informaţii conform cărora dosarul privind accidentul produs de Şerban Huidu va fi preluat de o instanţă de rang superior.
Potrivit acesteia, dosarul accidentului în care este implicat realizatorul TV se află în lucru la Poliţia Judeţului Braşov sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Conform prim-procurorului, dincolo de calitatea de persoană publică a cel puţin uneia dintre persoanele implicate în accident, dosarul va fi tratat potrivit gravităţii faptei şi va fi cercetat la fel ca orice alt dosar.


“Referitor la audierea persoanelor implicate în accident acestea se vor face imediat ce starea de sănătate stabilită medical va permite acest lucru. Dosarul presupune efectuarea unor expertize criminalistice, tehnice şi auto şi, de asemenea, se vor stabili pe parcursul cercetărilor ce acte vor mai trebui efectuate. În aceleaşi timp, se vor face verificări la situaţia medicală a lui Şerban Huidu cu privire la faptul dacă ar fi avut dreptul sau nu să conducă. Se vor face verificări în această direcţie şi vor fi verificate toate aspectele independent de calitatea de persoană publică a domnului Huidu sau vreunei alte persoane implicate în accident”, a mai precizat prim-procuroul Reit Carmina.
Sursa citată a mai arătat că vor mai fi verificate toate actele medicale pe care realizatorul TV le deţine şi modalitatea în care au fost eliberate acestea pentru a-i permite să conducă în continuare.
Şerban Huidu este cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă şi poate primi o pedeapsă de până la opt ani, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.
Carmina Reit a adăugat că în acest moment nu există date pe baza cărora să fie îndeplinite condiţiile legale pentru a fi luată o măsură preventivă, adică să fie privat de libertate, afirmând că în prezent nu există niciun element de infracţiune intenţionată. Reit a mai precizat că din primele date, la nici 24 de ore de la producerea accidentului, nu se pot stabili cert împrejurările în care acesta s-a produs.
“Este prematur să ne pronunţăm asupra condiţiilor certe în care s-a produs accidentul sau asupra vinovăţiei vreuneia dintre persoanele implicate. Până în acest moment nu au fost făcute audieri oficiale în dosar. Din primele cercetări, în acest moment este cert că s-au tamponat două autoturisme şi că a rezultat decesul a două persoane pentru că noi nu avem oficial la dosar până la ora la care fac această declaraţie confirmarea decesului celei de-a treia persoane. Măsurătorile care s-au făcut pot confirma poziţia în care s-au găsit autoturismele şi atât”, a mai precizat prim-procurorul.
La rândul lui, şeful Servicdiului Poliţie Rutiere Braşov, comisarul-şef Claudiu Tămârjan, a declarat că la momentul producerii accidentului Şerban Huidu avea permisul de conducere valid.
“În urma accidentului permisul de conducere a fost reţinut pentru cercetări şi i s-a eliberat o dovadă cu valabilitate de 15 zile care poate fi prelungită din 30 în 30 de zile până la finalizarea dosarului doar în baza dispoziţiei procurorului de caz. În acest moment nu putem spune cu exactitate ce viteză avea maşina pe care o conducea în momentul producerii accidentului. Probabil că a fost o viteză neadaptată condiţiilor meteo la momentul impactului”, a spus şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Braşov.
Sursa citată a mai adăugat că realizatorul TV a fost testat cu aparatul etilotest la locul faptei, iar alcoolemia a fost zero.
Comisarul-şef Claudiu Tămârjan a mai precizat că Şerban Huidu nu a dat nicio declaraţie verbală la locul faptei pentru că starea post-accident “probabil nu i-a permis acest lucru deoarece era destul de şocat şi afectat de accident”, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere Braşov.