/Brasov: Doi studenti vor alerga 700 de km in `Campania contra cancer`

Brasov: Doi studenti vor alerga 700 de km in `Campania contra cancer`

Doi studenţi, unul la Cluj-Napoca, celălalt la Iaşi, vor alerga 700 de kilometri în şapte zile, acţiunea lor fiind menită să strângă fonduri pentru copiii bolnavi de cancer.
Iulian Novac, student în anul V la Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca, şi Marian Gabriel, student în anul IV la Facultatea de Farmacie din Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Little People şi Fundaţia Lance Armstrong din SUA, aleargă în cadrul Campaniei contra cancer.
Startul în această cursă a fost dat duminică, la Sfântu Gheorghe.

Cei doi studenţi, împreună cu fondatorul Asociaţiei Little People România, Katie Rizvi, şi reprezentanţi ai Clubului ”Temerarii”, au ajuns luni la Braşov şi au fost primiţi de viceprimarul Adrian Gabor.
”Scopul campaniei noastre este de a atrage atenţia şi de a conştientiza cauza noastră – cancerul la copii, mai ales că această boală poate fi învinsă azi în România. Începem campania cu maratonul de 7 zile, iar publicul larg poate sprijini efortul nostru cu un sms prin care poate dona 2 euro Asociaţiei Little People”, a declarat Katie Rizvi.

Cei doi studenţi au spus că este primul maraton la care participă şi s-au declarat convinşi că le pot face viaţa mai bună acestor copii.
”Participăm şi noi cu ce putem la vindecarea copiilor cu această cumplită boală. Ni s-a părut că cea mai vulnerabilă categorie socială şi cea mai puţin mediatizată poate fi ajutată”, au precizat Iulian Novac şi Marian Gabriel.

Traseul de alergare va fi în forma literei C (contra cancer): Sf. Gheorghe – Braşov – Rucăr – Vultureşti – Gorăneşti – Fusea din Deal – Buftea – Bucureşti, unde se va ajunge pe 9 octombrie.
Ultimii 42 de kilometri vor fi parcurşi împreună cu membrii Clubului ”Temerarii” din Bucureşti.

Pe data de 10 octombrie, cei doi intenţionează să se întâlnească cu preşedintele României sau cu ministrul Sănătăţii pentru a le înmâna o scrisoare oficială din partea mişcării globale LiveSTRONG, alături de simbolul luptei împotriva cancerului la copil – brăţara galbenă cu inscripţia ”Temerarii ştiu că se poate – Poţi şi tu”, şi drapelul naţional care va fi semnat pe întregul traseu de învingători în lupta cu cancerul, susţinători şi personalităţi publice.

În fiecare an, 400 de copii sunt diagnosticaţi în România cu cancer, din care aproape 60% ajung la specialişti cu boala în stadii avansate, după cum susţine fondatorul Asociaţiei Little People. Potrivit acestuia, asociaţia se ocupă şi de familiile copiilor bolnavi, dar şi de cei care au depăşit această boală şi colaborează cu 12 unităţi spitaliceşti din toată ţara, care se implică în tratarea copiilor bolnavi de cancer.