/Brasov: Din nou proteste in strada la Codlea

Brasov: Din nou proteste in strada la Codlea

Câteva zeci de persoane protestează din nou miercuri, începând cu ora 15,00, în municipiul Codlea, nemulţumite că Ministerul Sănătăţii a închis de la 1 aprilie singurul spital din localitate.
Organizatorul protestului, consilierul local Erwin Albu, a declarat, pentru AGERPRES, că cele câteva zeci de persoane s-au adunat pe terenul unei benzinării private de unde au pornit spre centrul oraşului într-o acţiune de protest paşnică.
“Şi în zilele următoare vom continua să ieşim în stradă până în momentul în care autorităţile locale vor dori să stea de vorbă cu noi. Miercuri, directorul spitalului, dr. Valeria Coste, s-a întâlnit cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie. Aşteptăm din moment în moment rezultatul discuţiilor, după care le vom face publice”, a spus consilierul local.


De la închiderea spitalului, locuitorii municipiului Codlea au protestat de nenumărate ori în stradă nemulţumiţi că spitalul a fost închis.
Săptămâna trecută, consilierii locali au hotărât să-şi doneze indemnizaţia de şedinţă pentru deschiderea camerei de gardă a spitalului, între orele 8,00 – 20,00, unde 20 de cadre medicale lucrează voluntar deocamdată până la găsirea unor surse certe de finanţare. De asemenea, a fost deschis un cont pentru donaţii din partea celor care vor să contribuie cu bani la funcţionarea acesteia.
Pe lângă spitalul din Codlea, Ministerul Sănătăţii a mai închis în judeţul Braşov spitalul municipal din Săcele şi spitalul orăşenesc din Victoria.