/Braila: Rudele pacientilor internati in Spitalul Judetean nu vor mai avea acces in saloane

Braila: Rudele pacientilor internati in Spitalul Judetean nu vor mai avea acces in saloane

Rudele pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila nu vor mai avea acces în saloanele bolnavilor, ca metodă de protecţie împotriva microbilor pe care aceştia i-ar putea aduce în incinta unităţii spitaliceşti, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
”Orice persoană care intră în spital poate să fie purtătoare de diverşi microbi. Am discutat cu şefii de secţii şi cu comisia medicală şi le-am explicat că sunt şi cheltuieli suplimentare în spital din această cauză. Chiar am dat indicaţii, aşa cum ne-au spus specialiştii, să schimbăm periodic materialele dezinfectante, pentru că, la un moment dat, dacă dai cu aceeaşi substanţă, microbii respectivi devin imuni şi nu mai pot fi omorâţi”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Stancu.
Preşedintele CJ a mai spus că se vor lua măsuri pentru a se proceda ca în spitalele din Occident, unde vizitatorii au acces doar în anumite zone din unităţile medicale, în săli special amenajate în acest sens.


”Vom face ca în toată Europa o sală în care bolnavii să se poată întâlni cu familiile lor. În rest, aparţinătorii nu au ce să mai caute peste tot în spital. Atât timp cât avem mâncare, avem medicamente, a crescut calitatea actului medical, nu cred că mai este cazul să se întâmple aşa ceva”, a explicat Stancu.