/Braila: Rezerve contra cost, pentru rudele pacientilor de la Spitalul Judetean

Braila: Rezerve contra cost, pentru rudele pacientilor de la Spitalul Judetean

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila va inaugura, începând cu luna octombrie, mai multe rezerve, unde rudele pacienţilor pot rămâne peste noapte, contra cost, să îşi îngrijească bolnavii internaţi în instituţie, după cum a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

‘Vor fi rezerve cu două paturi, unde soţia, sora, fratele pacienţilor pot rămâne peste noapte să îi îngrijească, dacă aceştia doresc. Omul îşi va plăti patul în regim hotelier. Asta nu înseamnă că o să punem 100 de euro pe pat. O să punem nişte condiţii suportabile pentru cei care vin şi stau acolo. La fel va fi şi cu medicametele(…)’, a declarat Stancu.

Încasările Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila au crescut de 20 de ori de când instituţia a trecut în administrarea Consiliului Judeţean Brăila, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.

‘Încasările au crescut de 20 de ori. De la 400-500 de milioane lei vechi, cât avea spitalul înainte, la circa 10 miliarde de lei. Când va porni şi Ambulatoriu, cu cele două aparate superperformante, vor veni şi mai mulţi bani. Deja există o listă de aşteptare la RMN-ul de 3 Tesla. Sunt pacienţi nu numai din Brăila, a ajuns şi Constanţa să apeleze la noi, şi Bucureştiul. Inaugurarea Centrului de Glaucom este un prim pas în ceea ce am numit turismul pe sănătate, urmează şi altele’, a declarat Stancu.

CJ Brăila are în plan să investească anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie.