/Braila: Propunere a CJ de marire a salariilor in spitale, publicata pe site-ul Ministerului Sanatatii

Braila: Propunere a CJ de marire a salariilor in spitale, publicata pe site-ul Ministerului Sanatatii

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat luni într-o conferinţă de presă că propunerea CJ Brăila de stimulare financiară a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii, ceea ce înseamnă că se află pe drumul cel bun.
“A apărut pe site-ul ministerului propunerea Brăilei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personală şi nu este singura, am mai propus despărţirea dintre public şi privat în spitale. Consiliile judeţene şi primăriile, care consideră că pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicală, să poată aloca bani de la bugetele locale, în funcţie de nişte criterii, care vor fi propuse de spital şi aprobate în plenul CJ”, a declarat Stancu.


Preşedintele CJ a mai spus că, dacă propunerea va avea aprobarea Ministerului Sănătăţii, de la bugetul CJ Brăila vor fi alocaţi aproximativ 200.000 de lei pe lună, bani care vor merge spre cele mai bune cadre medicale din judeţ “şi atunci vom putea discuta de doctori foarte bine pregătiţi, recompensaţi pentru munca depusă cu câte 2000-2.500 de euro pe lună”.