/Braila: Echipajele SMURD, solicitate sa intervina in peste 1.700 de cazuri

Braila: Echipajele SMURD, solicitate sa intervina in peste 1.700 de cazuri

Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Brăila au fost solicitate să intervină, de la începutul anului, în peste 1.700 de cazuri, după cum a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, maior Ştefan Stoian.
‘Echipajele SMURD au fost alertate să intervină în 1.735 de cazuri, în medie câte şapte pe zi, acordând ajutor medical calificat unui număr de 1.610 persoane adulte şi 52 de copii’, a declarat maior Ştefan Stoian.


Din totalul intervenţiilor, 1.558 au fost pentru ajutor medical de urgenţă, din care 861 pentru diverse afecţiuni medicale, 386 traumatisme, 148 intoxicaţii, 66 accidente rutiere, 45 afecţiuni neurologice şi psihiatrice, 41 afecţiuni cardiace, cinci cazuri de stop cardio-respirator resuscitat, două persoane cu arsuri, trei persoane găsite decedate şi o intervenţie pentru afecţiuni oftalmologice.
SMURD a mai avut 146 de intervenţii pentru transport de persoane de la domiciliu la ambulanţă, 20 de cazuri de asistenţă persoane, între care o persoană blocată între două ţevi de agent termic, şapte descarcerări şi trei alarme false cu bombă.