/Braila: Detinutii au donat bani pentru fetita cu fata arsa din Galati

Braila: Detinutii au donat bani pentru fetita cu fata arsa din Galati

Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Brăila a donat o sumă de bani pentru a o ajuta pe fetiţa din judeţul Galaţi, care a rămas fără piele pe faţă şi mâini, în timp ce încerca să aprindă focul în sobă, şi care are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere în valoare de 6.000 de lei.
Directorul adjunct al Penitenciarului Brăila, comisar Rodica Baboi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că strângerea de fonduri în acest caz s-a derulat sub forma unei campanii umanitare intitulate “Din inimă pentru copii”, la care au participat 32 de deţinuţi, suma strânsă în total fiind de 1.721 de lei.
Iniţiatorul acestei campanii este Cristian Vasile, de 40 de ani, condamnat la 10 ani pentru înşelăciune, care a declarat pentru AGERPRES că are acasă o fetiţă de vârstă apropiată şi s-a gândit că poate fi şi el pus într-o asemenea situaţie şi că, în prima permisie pe care o va avea, va încerca să ia legătura cu familia acestui copil.


“În urma unui articol pe care l-am citit în presă, am hotărât că e timpul să reacţionăm şi noi faţă de semenii noştri, mai ales că se apropie sărbătorile pascale. Ne-am solidarizat şi am încercat să răspândim vestea printre deţinuţii din întregul penitenciar. Am scris şi un articol, pe care l-am publicat la avizierul fiecărei secţii, prin care ne îndemnam reciproc să ajutăm familia greu încercată a acestei fetiţe. Am zis să renunţăm acum la o parte din vicii şi să ajutăm această fetiţă”, a spus Cristian Vasile.
Iniţiatorul campaniei umanitare a afirmat că mai sunt şi alţi deţinuţi care doresc să facă donaţii în acest caz, dar că aşteaptă acum, cu ocazia sărbătorilor, vizita familiei, iar după Paşte, cu siguranţă se vor strânge şi alte sume.
Un alt deţinut care a contribuit cu bani la această campanie este Adrian Lepădatu, de 35 de ani, condamnat pentru omor, care a declarat că personal a trecut printr-o astfel de dramă când se afla în libertate şi a primit sprijinul unor oameni de bine.
“Eu am trecut printr-o asemenea tragedie. Am trăit pe propria experienţă ce trăiesc părinţii acestei fete acum. Băiatul meu a fost diagnosticat cu leucemie. M-a ajutat şi pe mine lumea la acel moment să strâng suma de bani de care aveam nevoie, peste 100.000 de euro. Şi eu acum, la rândul meu, îi ajut pe alţii”, a spus Adrian Lepădatu.
O fetiţă de 10 ani dintr-o comună gălăţeană poartă de un an de zile o mască din plastic pentru a-şi proteja faţa arsă într-un incendiu. Cristina C. s-a dus să aprindă focul în casa unei vecine şi, din neatenţie, pe când turna benzină, a luat foc o perdea din apropiere şi de aici faţa şi mâinile fetiţei. Ea merge acum la şcoală cu o mască pe faţă, mănuşi speciale şi o vestă care să-i ţină pielea întinsă şi are nevoie de o intervenţie chirurgicală de refacere în valoare de 6.000 de lei.