/Braila: Cladirea in care functioneaza Spitalul TBC, disputata in instanta de peste zece ani

Braila: Cladirea in care functioneaza Spitalul TBC, disputata in instanta de peste zece ani

Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila este disputată de peste zece ani în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea de Pensionat de Fete ‘Sfânta Maria’, dar CJ a depus o constestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor, care a fost admisă de instanţă.
‘Noi am depus contestaţie la Curtea de Apel Galaţi şi ne-a fost admisă. O să vedem dacă vor face recurs. Deocamdată, imobilul îşi păstrează destinaţia de spital’, a declarat secretarul general al CJ Brăila, Nicu Filoti.


Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus filiala Brăila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
‘Cazul nostru este analizat de către Comisia de Specialitate Retrocedări a Bunurilor Institutului Religios – Biserica Romano- Catolică. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar că nu se doreşte ca imobilul să fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile să decurgă şi să se rezolve pe cale paşnică’, a spus sora Angela.
Clădirea disputată de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean Brăila este una de patrimoniu, construită în 1897 şi este situată în Centrul Istoric al oraşului.