/Braila: CJ contesta incadrarea Spitalului Judetean de Urgente in categoria a III-a

Braila: CJ contesta incadrarea Spitalului Judetean de Urgente in categoria a III-a

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că va contesta decizia Ministerului Sănătăţii de încadrare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a şi că va solicita autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului categoria a II-a.
“Ne-am fi aşteptat să primim categoria a II-a, conform dotării spitalului şi planului de conformare, dar am primit categoria a III-a. Sigur că o vom contesta cu argumente. Acum lucrăm la argumente şi încercăm să vedem ce mai putem aduce nou, pentru a îmbunătăţi punctajul spitalului, să ajungem la categoria a II-a. Facem contestaţie pentru a primi categoria a II-a, iar, în perspectivă, tindem spre categoria I”, a declarat, pentru AGERPRES, Stancu.
Consiliul Judeţean Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie.


CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a unui Centru de Excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea Centrului judeţean de tratament complet al glaucomului.
Centrul Judeţean de Glaucom, inaugurat pe 10 aprilie, este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu ‘Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN’, ‘Echipament de imagistică medicală – osteodensimetru DXA – pentru măsurarea densităţii osoase’, ‘Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X’, ‘Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată – CT’ şi ‘Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă’.