/Braila: Cercetat de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate dupa ce a fost prins cu etnobotanice

Braila: Cercetat de Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate dupa ce a fost prins cu etnobotanice

Un tânăr din Brăila este cercetat de Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate după ce a fost depistat în timp ce avea asupra sa mai multe pliculeţe cu etnobotanice, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Brăila.
Agenţii de siguranţă publică l-au depistat în incinta unui hypermarket din Brăila pe A.G., de 26 de ani, din satul Vărsătura, comuna Chiscani, care avea asupra sa un număr de 46 pliculeţe ce conţineau substanţe etnobotanice, diferite mărci.
Tânărul a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului unde cercetările au fost preluate de lucrători din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila.


Consilierii municipali brăileni şi-au asumat răspunderea şi au votat, pe 29 decembrie 2010, proiectul de hotărâre prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Brăila.
Hotărârea interzice distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi/sau substanţelor care ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euphoric şi pshihotrope.