/Braila: Campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri

Braila: Campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri

O campanie de promovare a alternativelor la consumul de droguri este derulată, săptămâna aceasta, în rândul tinerilor din Brăila de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA).
Intitulată ”Alternative – În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul”, campania este organizată cu ocazia Zilei Naţionale a Tineretului şi promovează alternativele la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber.
Coordonatorul CPECA Brăila, Olga Condrat, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că prin această acţiune se doreşte sensibilizarea cât mai multor tineri, prin invitarea acestora să reflecteze critic asupra propriului comportament vizavi de consumul de alcool, tutun, substanţe etnobotanice sau alte tipuri de droguri.


”Specialiştii antidrog derulează mai multe activităţi, atât în şcoală, comunitate, cât şi în familie. Familiile adolescenţilor vor putea fi informate despre semnele consumului şi modalităţile de intervenţie timpurie, prin intermediul cabinetelor medicilor de familie”, a spus Olga Condrat.
Cu această ocazie va fi lansat proiectul ”Intervenţii timpurii pentru consumatorii de droguri care au fost depistaţi pentru prima oară”, iar în liceele din Brăila se vor derula proiectele ”Drogurile – între adevăr şi iluzie” şi ”În concurenţă pentru independenţă”.