/Braila: 24 de copii abandonati in spitale

Braila: 24 de copii abandonati in spitale

Numărul copiilor abandonaţi de la începutul acestui an la nivelul judeţului Brăila este de 24, iar alţi 19 minori prezintă risc de abandon, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, Simona Cimpoaie.
În Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Brăila au fost abandonaţi şase copii, dintre care patru au fost daţi în plasament în regim urgenţă la asistenţi maternali profesionişti, unul a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar unul se află încă în maternitate, fiind născut prematur.


Copiii părăsiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila sunt în număr de 17, patru dintre aceştia fiind plasaţi în regim urgenţă la asistenţi maternali profesionişti, unul în regim de urgenţă la Complexul ,,Pescăruşul”, unul dat în plasament la o familie substitut, doi integraţi în familie şi nouă cazuri în curs de instrumentare, în conformitate cu nevoile copiilor şi resursele DGASPC.
În secţia de psihiatrie a Spitalului ‘Sfântul Pantelimon’ a fost abandonat un copil, a cării situaţie este în curs de instrumentare, în conformitate cu nevoile copilului şi resursele DGASPC, precizează sursa citată.
În judeţul Brăila există în prezent 19 copii cu risc de abandon, dintre care 17 în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, patru integraţi în familie, cinci admişi cu mamele în centrul maternal, cinci în plasament în regim de urgenţă la asistent maternal profesionist, trei fraţi (tripleţi) transferaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru recuperare pediatrică şi doi integraţi în familie din secţiile de pediatrie ale Spitalului Judeţean de Urgenţă.
În 2010, în judeţul Brăila, au fost părăsiţi 38 de copii, doi în Spitalul de Obstetrică-Ginecologie şi 36 – în Spitalul Judeţean de Urgenţă. Totodată, 46 de minori au prezentat risc de abandon.