/Box: Un pugilist sud-african a murit la spital dupa o lupta

Box: Un pugilist sud-african a murit la spital dupa o lupta

Boxerul sud-african Anele Makhwelo a încetat din viaţă la patru zile după ce fusese adus de urgenţă la spital, în timpul unui meci pentru titlul naţional, informează AP, recepţionată de Agerpres.
Makhwelo a acuzat dureri la piciorul stâng, după încheierea rundei a 9-a a meciului pentru titlul de campion al Africii de Sud la categoria muscă, împotriva deţinătorului centurii, Doctor Ntsele, disputat vineri. Medicul de ring l-a examinat şi a decis ca pugilistul să fie transportat imediat la spital, suspectând că Makhwelo are un cheag de sânge pe o arteră a creierului.


Dick Nkuna, unul dintre responsabilii Federaţiei de box din Africa de Sud, a precizat că boxerul a încetat din viaţă marţi, într-un spital din Bloemfontein, după ce a intrat în comă, în urma celor două intervenţii chirurgicale la care a fost supus.
“Nu a existat nimic, în timpul luptei, care să sugereze că se întâmplă ceva rău. Transmitem condoleanţele noastre familiei băiatului şi întregii familii a boxului”, a precizat Nkuna.