/Box: Jo Jo Dan nu mai boxeaza cu Trumpet, ci cu Iwan Azore

Box: Jo Jo Dan nu mai boxeaza cu Trumpet, ci cu Iwan Azore

Boxerul român Jo Jo Dan (alias Ionuţ Ion) nu va mai lupta cu Floyd Trumpet (Trinidad Tobago), în gala programată pe 29 iulie, la Port of Spain, ci cu Iwan Azore (Guyana).
După cum relatează cotidianul The Trinidad Guardian, Trumpet a renunţat la lupta din cadrul galei ”Noaptea Campionilor” din capitala statului Trinidad Tobago din cauza unei fracturi suferite la nas.

Promotorii galei au decis ca Jo Jo Dan să lupte cu Iwan Azore (30 ani), care a declarat imediat după ce a aflat că va urca în ring cu pugilistul român: ”Cred că visez, e adevărat sau e doar o fantezie?”.
Jo Jo Dan şi Azore (13 victorii, 3 înfrângeri, 3 egaluri) vor lupta pentru titlul WBC CABOFE la categoria welter. Învingătorul va avea şansa de a boxa pentru titlul mondial WBC al categoriei.

”Acum nu văd decât dolari şi cenţi în faţa ochilor şi cred că am dreptate să accept acest meci. Nu ştiu dacă Trumpet e conştient de şansa pe care a avut-o, dar sunt decis să profit de ocazie. Am stat şi m-am întrebat dacă Trumpet e nebun sau nasul său e chiar fracturat sau poate inima. Vom vedea, dar nu voi lăsa şansa aceasta să treacă pe lângă mine. Aduceţi-l pe Jo Jo Dan, aduceţi-l pe Tarzan, voi lupta cu oricine, oriunde, chiar şi într-o cabină telefonică în centrul oraşului”, a declarat Azore, care a pierdut în 2008 în faţa lui Trumpet, în Trinidad. ”Cred că decizia de a lupta cu Trumpet în 2008 a fost una greşită, care i-a oferit victoria, astfel că aceasta e ocazia pe care o aşteptam pentru a arăta că sunt un boxer mai bun ca el şi nu fug de provocări adevărate”, a mai spus Azore.

Trumpet va trebui să furnizeze adeverinţe medicale complete şi să fie consultat de o comisie medicală pentru a se verifica accidentarea sa.
Jo Jo Dan, care în august va împlini 30 de ani, este profesionist din 2004 şi are în palmares 28 de victorii (15 înainte de limită) şi o singură înfrângere, una controversată, suferită anul trecut în faţa turcului Selcuk Aydin