/Botosani: USL vrea sa preia, pentru sase luni, administrarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati

Botosani: USL vrea sa preia, pentru sase luni, administrarea Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati

Uniunea Social Liberală (USL) intenţionează să preia administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, co-preşedintele filialei din Botoşani a USL, deputatul liberal Florin Ţurcanu.
Potrivit acestuia, planul are în vedere schimbarea managementului Spitalului Judeţean astfel încât, peste şase luni, acesta să îndeplinească principalele condiţiile pentru încadrarea unităţii în gradul III de clasificare.
Soluţia USL se doreşte a fi o alternativă la proiectul de comasare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie.

”Noi avem ca obiectiv clasificarea Spitalului Judeţean în gradul III fără să dezinformăm cetăţenii şi fără să distrugem alte trei spitale performante”, a afirmat Ţurcanu.

Consilierii judeţeni din Botoşani vor dezbate, joi, în şedinţa ordinară a CJ, proiectul de hotărâre privind comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati cu Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie.

Este pentru a treia oară când Consiliul Judeţean are pe ordinea de zi acest proiect, însă la precedentele două întâlniri consilierii USL au votat împotrivă.