/Botosani: Perchezitii si retineri ale procurorilor DIICOT in cazul unor comercianti de droguri

Botosani: Perchezitii si retineri ale procurorilor DIICOT in cazul unor comercianti de droguri

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani, sub coordonarea unui procuror de la Biroul Teritorial Botoşani din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, au efectuat, marţi, cinci percheziţii domiciliare şi au reţinut 29 de persoane implicate într-o reţea de comercializare a drogurilor de mare risc.


Acţiunea s-a desfăşurat în municipiul Dorohoi, în cadrul unei anchete începute anul trecut de DIICOT, care viza destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în procurarea şi comercializarea diferitelor produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc.
Potrivit anchetatorilor, în perioada noiembrie 2010 – martie 2011, cinci tineri, cu vârste între 21 şi 28 de ani, au procurat din ţară diferite produse etnobotanice conţinând droguri de risc şi droguri de mare risc pe care le-a comercializat pe raza municipiilor Dorohoi, Botoşani şi Iaşi.
Aceştia sunt urmăriţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de procurare, deţinere şi vânzare, fără drept, de droguri de mare risc, şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de procurare, deţinere şi vânzare, fără drept, de droguri de risc.
Alte 27 de persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de cumpărare, fără drept, de droguri de mare risc, pentru consum propriu, şi cumpărare, fără drept, de droguri de risc, pentru consum.