/Botoşani: Nouă tineri actori participanţi la atelierul de teatru de la Ipoteşti, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Botoşani: Nouă tineri actori participanţi la atelierul de teatru de la Ipoteşti, la spital cu toxiinfecţie alimentară

Nouă tineri actori participanţi la Academia itinerantă Andrei Şerban, care se desfăşoară în aceste zile la Memorialul Ipoteşti din judeţul Botoşani, au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean “Mavromati” Botoşani, cu toxiinfecţie alimentară, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al spitalului, Mihaela Miler.
Potrivit acesteia, cei nouă s-au simţit rău şi au fost transportaţi cu ambulanţa la spital.
“La Unitatea de primire a urgenţelor s-au prezentat nouă persoane, dintre care trei nu au rămas pentru că nu era cazul să rămână, iar şase au fost trimişi spre Secţia de boli infecţioase. Din cei şase, trei au semnat că nu vor să rămână internaţi şi trei sunt internaţi”, a afirmat Miler.

Cei trei actori internaţi sunt din Bucureşti şi Arad, au vârste cuprinse între 23 şi 31 de ani, şi au acuzat stări de vomă, greaţă şi diaree.
“Starea generală este bună. Bolnavii sunt stabili, cu evoluţie favorabilă. Din ce mi s-a spus, se pare că au consumat nişte preparate cu smântână şi ciuperci aduse în tabără în sistem catering de la un restaurant”, a mai declarat Miler.
Autorităţile sanitare au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au generat îmbolnăvirea actorilor. AGERPRES – FOTO PE FLUX/ (A – Cristian Lupaşcu)