/Botosani: Noi ipoteze privind imbolnavirea celor noua actori participanti la atelierul de teatru de la Ipotesti

Botosani: Noi ipoteze privind imbolnavirea celor noua actori participanti la atelierul de teatru de la Ipotesti

Cei nouă tineri actori care au ajuns sâmbătă la Spitalul Judeţean ‘Mavromati’ din cauza unor stări de vomă, greaţă şi diaree nu au suferit de o toxiinfecţie alimentară, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Stella Creţu.

Potrivit acesteia, tinerii ar fi suferit de o enterocolită acută, pe fondul consumului în exces al unor alimente în combinaţie cu fructe de sezon şi apă de izvor.
‘Simptomatologia la o parte din grup ar fi debutat în cursul serii de 22 iulie. Ulterior, au consumat pepene în tabără şi îngheţată. Deci, consumul mai multor alimente nu ne conduce decât la o manifestare bilio-digestivă cu manifestări medii uşoare, diagnosticată ca fiind o enterocolită acută”, a afirmat Creţu.

Autorităţile sanitare au prelevat probe de la restaurantul suspectat iniţial că ar fi livrat hrana pentru participanţii la atelierul de teatru de la Ipoteşti, iar primele rezultate arată că mâncarea era în regulă.

Nouă tineri actori participanţi la Academia itinerantă ‘Andrei Şerban’ care s-a desfăşurat, până duminică, la Memorialul Ipoteşti din judeţul Botoşani au ajuns, sâmbătă dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean “Mavromati” Botoşani cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Doar trei dintre ei au rămas internaţi, însă au părăsit spitalul în cursul zilei de duminică.