/Botosani: Medic retinut pentru ca lua mita pentru a favoriza pensionari fictive

Botosani: Medic retinut pentru ca lua mita pentru a favoriza pensionari fictive

Un medic de la Comisia de evaluare a capacităţii de muncă din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani a fost reţinut, marţi seară, pentru luare de mită, după ce, timp de peste două luni, a fost filat în timp ce primea diverse sume de bani în schimbul unor documente medicale fictive, a declarat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Cristian Popovici.
Potrivit acestuia, reţinerea medicului Liliana Teodoriu a avut loc în urma unor “activităţi de supraveghere operativă în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani”.
“Practic, în decursul a două luni de zile, noi am probat activitatea de luare de mită de la un număr de persoane, care erau în procedura de obţinere a deciziei de pensionare cu diferite grade de handicap”, a afirmat Cristian Popovici, care susţine că medicul ar fi primit bani de la aproximativ 150 de persoane.


Procurorii au dispus, marţi, efectuarea mai multor percheziţii atât în biroul medicului din sediul CJP, cât şi la domiciliul acestuia, dar şi al altor persoane implicate, atât în municipiul Botoşani, cât şi în Dorohoi. În urma percheziţiei, la domiciliul medicului au fost găsite sume importante de bani despre care se presupune că ar proveni de la pacienţi.
Ancheta s-a derulat împreună cu lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie şi ai Serviciului Român de Informaţii.