/Botosani: Consilierii judeteni convocati, marti, in sedinta extraordinara pentru a discuta comasarea spitalelor

Botosani: Consilierii judeteni convocati, marti, in sedinta extraordinara pentru a discuta comasarea spitalelor

Consilierii judeţeni din Botoşani se vor reuni, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate proiectul de comasare a spitalelor din judeţ, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mihai Ţâbuleac.
Proiectul privind iniţierea procedurii pentru transferul managementului asistenţei medicale, desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din judeţul Botoşani este analizat pentru a doua oară în ultimele cinci zile, după ce joia trecută a fost respins de opoziţia majoritară.
Iniţiativa preşedintelui CJ urmăreşte transferul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani şi al Spitalului Orăşenesc Săveni din subordinea autorităţilor locale în subordinea CJ, dar şi comasarea acestora cu Spitalul Judeţean “Mavromati”.


Comasarea priveşte, de asemenea, şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii.
“Proiectul reprezintă singura posibilitate ca, raportat la strategia actualului Minister al Sănătăţii, judeţul să rişte cât mai puţin şi să beneficieze de o finanţare cât mai bună din fondurile de asigurări de sănătate. Popular, înseamnă că decât mai multe spitale la categoria cea mai mică, mai bine un spital la o categorie superioară de clasificare”, a afirmat Ţâbuleac.
Preşedintele CJ susţine că a discutat importanţa comasării cu liderii sindicali şi politici, în speranţa că proiectul va fi aprobat.