/Botosani: Comasarea spitalelor, respinsa de consilierii judeteni

Botosani: Comasarea spitalelor, respinsa de consilierii judeteni

Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Proiectul de hotărâre privind comasarea celor patru spitale a primit 14 voturi ‘pentru’, 13 ‘împotrivă’ şi cinci abţineri, fiind astfel respins. Este pentru a treia oară când Consiliul Judeţean (CJ) nu poate adopta măsura comasării spitalelor din subordine, pe fondul votului negativ al consilierilor opoziţiei, care doresc ca Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie să rămână unităţi spitaliceşti independente.

‘Este regretabil când un om are dovada în faţă şi nu o vede. E un fapt că, la momentul acesta, spitalele noastre – Spitalul de Obstretică Ginecologie, Psihiatrie, Pediatrie – sunt finanţate la cele mai mici niveluri de finanţare, iar Spitalul Judeţean, după ce a fost încadrat provizoriu în categoria a treia, unde îi este locul, a suferit deja o penalizare de 2%. Sunt pagube care s-au produs şi sunt greutăţi care ne dor, dar se pare că anumiţi consilieri, care astăzi au fost împotrivă, au durerea undeva în cot’, a declarat, la sfârşitul şedinţei, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.

Respingerea proiectului de comasare a avut loc în timp ce aproximativ 150 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Mavromati’ pichetau sediul CJ.
‘Eu, personal, le spun să le fie ruşine. Cred că vom mai protesta. Astăzi, colegii noştri s-au prins ce se întâmplă aici, cum se iau hotărârile la nivelul CJ, cine ia hotărârile la nivelul CJ. Este foarte trist ce se întâmplă. Nu mai am cuvinte’, a afirmat, la rândul său, preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor Sanitas, Octavian Dumitru.