/Botosani: Cabinetul de evaluare si expertiza medicala, redeschis dupa arestarea medicului Liliana Teodoriu

Botosani: Cabinetul de evaluare si expertiza medicala, redeschis dupa arestarea medicului Liliana Teodoriu

Cabinetul Comisiei de evaluare şi expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani a fost redeschis, luni, după mai bine de o lună de la închiderea sa, ca urmare a arestării preventive a medicului Liliana Teodoriu, acuzată că a luat mită de la aproximativ 150 de pacienţi.
Potrivit directorul CJP, Ştefan Dodiţă, contractul medicului Teodoriu a fost suspendat, iar locul acesteia a fost luat, temporar, de medicul pensionar Viorica Carabulea.


‘Doamna doctor Carabulea este angajată pe perioadă determinată, până la ocuparea postului prin concurs, în condiţiile legii’, a afirmat Dodiţă.
Noul medic va avea de reevaluat peste 300 de dosare ale unor persoane care solicită fie obţinerea de pensii pe motive medicale, fie prelungirea acestora şi care, din cauză că activitatea cabinetului a fost suspendată, nu au putut beneficia de evaluarea medicală.
Liliana Teodoriu a fost arestată în urmă cu cinci săptămâni, ca urmare a faptului că a pretins şi primit mită de la aproximativ 150 de pacienţi. Medicul condiţiona acordarea documentelor medicale pentru obţinerea pensiei pe caz de boală de plata unor sume de bani cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.