/Botosani: A supravietuit doua luni cu o bucata de sticla in zona inimii

Botosani: A supravietuit doua luni cu o bucata de sticla in zona inimii

Un bărbat de 60 de ani din Botoşani a trăit, timp de aproape două luni, cu o bucată de sticlă în zona inimii. Mihail Ivaniciuc a fost operat, luni, la Spitalul clinic de pneumologie din Iaşi, medicii extrăgând dintre plămân şi cord o bucată de sticlă cu dimensiunea de şase centimetri lungime şi o jumătate de centimetru lăţime.

“A fost adus la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi unde un computer tomograf efectuat azi (luni – n.r.) a pus în evidenţă un corp străin. Sticla nu se vede la o radiografie standard. Intraoperator obiectul străin s-a dovedit a fi o bucată de sticlă lungă de şase centimetri şi lată de 0,5 centimetri şi era situat între plămâni şi cord. S-a făcut extragerea corpului străin şi toaletarea plăgilor. Prognosticul rămâne rezervat pentru că sticla având marginile tăietoare i-a provocat o mică hemoragie internă”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul medical al Spitalului clinic de Pneumologie, medicul Costică Mitrofan.

Bărbatul a fost, în urmă cu două luni, victima unei agresiuni, căzând pe mai multe bucăţi de sticlă. El a fost supus, atunci, unei intervenţii chirurgicale, medicii extrăgând două cioburi din zona abdominală. Luni, bărbatul s-a simţit rău, iar, la un moment dat, a căzut din picioare. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean ‘Mavromati’, iar de acolo a fost transferat la Iaşi.