/Bogdan Ciuca: PC face apel la Guvern sa rezolve problema etnobotanicelor in procedura rapida

Bogdan Ciuca: PC face apel la Guvern sa rezolve problema etnobotanicelor in procedura rapida

Partidul Conservator (PC) face apel la Guvern să rezolve problema etnobotanicelor într-o procedură rapidă, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, Bogdan Ciucă, vicepreşedinte al PC.
“Cerem Guvernului României să abordeze această temă cu seriozitate şi într-o procedură de urgenţă să găsească soluţii. Noi am oferit suficiente soluţii, sunt în proceduri parlamentare aproximativ 26 de iniţiative legislative, şapte sunt semnate numai de PC, 15 sunt numai la Camera Deputaţilor şi nu avem resurse noi, politicienii, să împingem un asemenea prioiect şi să devină aplicabil. Atunci când avem un interes politic, când avem un interes de grup, reuşim ca în şapte zile să trecem orice lege (…) dar când vorbim de etnobotanice ne facem că nu există acest fenomen. De aceea este o rugăminte dacă vreţi către Guvernul României să rezolve această problemă într-o procedură rapidă, pentru că fiecare zi care trece aduce noi victime care vor fi pe conştiinţa noastră”, a declarat Bogdan Ciucă.


El a precizat că bătălia conservatorilor împotriva etnobotanicelor continuă.
“Săptămâna trecută, în cadrul USL-ului, s-a decis depunerea unei moţiuni simple care să aibă ca subiect etnobotanicele şi lupta împotriva etnobotanicelor. Tot săptămâna trecută, stupefiant, s-a găsit un nod în papură pentru a bloca un asemenea proiect. Nu ştiu cine are sufletul şi inima să blocheze o bătălie împotriva etnobotanicelor, dar, totuşi, s-a găsit cineva şi moţiunea pe care noi am vrut să o depunem pentru prima dată a fost respinsă din punct de vedere al USL-ului nestatutar şi nu în conformitate cu regulamentul. Bătălia continuă. Continuă şi în cadrul USL-ului şi în cadrul Partidului Conservator”, a spus Bogdan Ciucă.
El a reamintit că luna mai e declarată de PC luna de luptă împotriva etnobotanicelor.
“Chiar mâine vom depune din nou la Cameră moţiunea simplă în domeniul acesta al etnobotanicelor. Este un fenomen pe care nu-l mai putem ascunde sub preş, el există, creează drame în fiecare zi”, a afirmat vicepreşedintele conservator.
El a precizat că deputatul PC Tudor Ciuhodaru va avea o alocuţiune luna viitoare la Bruxelles pe subiectul etnobotanicelor. “Vrem să ridicăm această problemă şi acolo, dar vrem să o rezolvăm la noi în ţară”, a adăugat Bogdan Ciucă.
Potrivit lui Tudor Ciuhodaru, consumatorii de etnobotanice sunt în general tineri, majoritatea până în 20 de ani. “Când cei care ne guvernează nu reacţionează şi fac doar show mediatic în ceea ce priveşte măsurile luate, este momentul ca noi cei mulţi să reacţionăm şi avem acest proiect legislativ. (…) Sperăm ca cei care ne susţin să-i convingă şi pe cei din Parlament să se trezească şi să ia măsurile necesare”, a spus Ciuhodaru.