/Bistrita-Nasaud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile

Bistrita-Nasaud: Proiect cu fonduri europene destinat femeilor considerate vulnerabile

Asociaţia ProFamilia din Bistriţa a lansat, joi, un proiect cu fonduri europene destinat femeilor din grupurile considerate vulnerabile, prin intermediul căruia acestea vor primi consultanţă, vor beneficia de cursuri de formare profesională şi vor avea posibilitatea să îşi găsească un loc de muncă în domeniul social.
Proiectul POSDRU ID 53513 “O intervenţie integrată în vederea consolidării antreprenoriatului social al femeilor vulnerabile” a primit o finanţare de peste 20 de milioane de lei din Fondul Social European, Asociaţia ProFamilia având ca parteneri Primăria oraşului Murgeni din judeţul Vaslui, Societatea pentru Copii şi Părinţi Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca şi un centru de formare profesională din Grecia, Mesogeiako Symvouleftiko Systema SA.


Proiectul se va implementa în trei regiuni ale ţării (Nord-Est, Nord-Vest şi Vest) şi se va concretiza prin înfiinţarea unui centru de resurse, a trei centre de sprijin al antreprenoriatului social şi trei întreprinderi sociale.
Primul grup ţintă al proiectului va fi format din minimum 60 de persoane care vor participa la programe de pregătire şi specializări pe teme privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, cu accent pe egalitatea de gen.
În cel de-al doilea grup ţintă se vor afla 540 de femei considerate vulnerabile din punct de vedere social, cum ar fi şomere pe termen lung, femei care au fost în detenţie, femei victime ale violenţei în familie sau ale traficului de persoane şi femei care sunt unici întreţinători de familie.
Din totalul de 600 persoane care vor intra în proiect, partenerii implicaţi speră ca la finalul acestuia 125 să îşi găsească un loc de muncă în domeniul economiei sociale, alcătuite din cooperative, asociaţii, fundaţii specializate în protecţie socială, servicii sociale, sănătate, producţie agricolă, educaţie, cultură sau sport.
Proiectul se va derula pe o perioadă de trei ani, valoarea eligibilă ridicându-se la 20.840.500 lei.