/Bistrita-Nasaud: Consilierii judeteni PSD si PNL, nemultumiti ca presedintele CJ nu a convocat o sedinta la cererea lor

Bistrita-Nasaud: Consilierii judeteni PSD si PNL, nemultumiti ca presedintele CJ nu a convocat o sedinta la cererea lor

Cei 14 consilieri PSD şi PNL din Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud sunt nemulţumiţi şi ameninţă că vor face plângere penală, după ce preşedintele consiliului, Liviu Rusu (PDL), a refuzat să organizeze o şedinţă extraordinară la cererea lor, prin care să treacă spitalul din comuna Teaca în subordinea administraţiei judeţene, astfel încât unitatea să nu fie transformată în azil de bătrâni.
Cei 14 consilieri au depus în data de 7 aprilie cererea de convocare a şedinţei extraordinare, având ca unic punct pe ordinea de zi trecerea spitatului din Teaca în administrarea Consiliului Judeţean, însă preşedintele Liviu Rusu nu a dat dispoziţie de convocare pentru data de 12 aprilie, aşa cum au solicitat social-democraţii şi liberalii.
Marţi, 11 din cei 14 consilieri semnatari ai cererii de organizare a şedinţei extraordinare s-au prezentat la sediul Consiliului Judeţean, însă au găsit uşa de la sala de şedinţe închisă.


“Am convocat o şedinţă extraordinară în conformitate cu legea. Refuzul executivului Consiliului Judeţean de a ne pune la dispoziţie sala şi de a convoca, conform legii, o şedinţă de consiliu extraordinară este total nejustificat, ca să nu spunem total ilegal. Noi cu Liviu Rusu ne-am obişnuit şi ne pare rău că cei 14.000 de oameni din zona de câmpie şi-au dat seama şi încep să se obişnuiască cu acest mod de comportament. N-am pus pe ordinea de zi absolut niciun proiect politic, ci am oferit acestui judeţ şi oamenilor din cele şase comune o soluţie pentru ca acel spital să nu se închidă”, a declarat liderul grupului de consilieri PSD, Daniel Suciu.
Potrivit lui Suciu, pe numele preşedintelui Liviu Rusu va fi făcută o nouă plângere penală – a şasea din acest mandat – pentru abuz în serviciu, în opinia consilierilor PSD şi PNL convocarea şedinţei făcându-se în mod legal, de către cel puţin o treime dintre cei 31 de consilieri.
Consilierii PSD şi PNL au precizat că ideea ca spitalul din Teaca, care începând cu data de 1 aprilie a fost desfiinţat, să fie transformat într-o secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa le-a venit după ce au văzut că acelaşi lucru a fost propus de către preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, pentru o altă unitate spitalicească aflată în prag de desfiinţare.
Spitalul din Teaca a fost construit imediat după Revoluţie cu fonduri alocate de Crucea Roşie Austria, dar şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în aceeaşi clădire funcţionând şi o unitate medico-socială finanţată de către primăria de comună.